Tweede uitgave ‘De rots van Calpe’

29 december 2014  – Persbericht

De rots van Calpe is een sprankelende novelle over vriendschap, liefde en moed.

Als wielrenner is Aard het gewend om de controle te hebben. Hij dwingt zijn eigen succes af en weet precCover Rots van Calpe (tweede uitgave)ies wat hij moet doen om zijn tegenstanders te slim af te zijn. Op de rest van zijn leven heeft hij echter minder grip. Na een dramatische gebeurtenis in Spanje, staat zijn leven op zijn kop. Decennia later gaat hij samen met zijn vrouw terug naar de plek des onheils. In de schaduw van de rots van Calpe wordt Aard gedwongen om naar zijn eigen rol in het geheel te kijken, en ontdekt dat alles heel anders in elkaar zit dan hij dacht…

‘De rots van Calpe’ is opnieuw uitgegeven door Brave New Books en wordt exclusief door bol.com aangeboden. Ga voor het bestellen naar: http://www.bol.com/nl/p/de-rots-van-calpe/9200000037377261/

Een boeiend en mooi geschreven boek.    

Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Bram Zoon (1947) woont en werkt in Rotterdam. Naast proza legt hij zich toe op het schrijven van essays. Eind 2010 debuteerde hij met ‘Gloed van Liefde’. Over dit boek schreef de pers: ‘Gloed van Liefde verdient een bredere lezerskring.’ In 2012 verscheen zijn novelle ‘Hemelsplein’ en daarna volgde in hetzelfde jaar: ‘Egbert Reitsma: architect en kunstschilder’.

Bram Zoon, De rots van Calpe, Brave New Books, 102 pp., € 12,50 – ISBN: 9789402126662

Over Bram Zoon

Bram Zoon komt uit een gezin van zeven jongens en een meisje. Hij studeerde bedrijfs- en organisatiekunde in Rotterdam (EUR) en Utrecht (Master of Management Change). In december 2010 debuteerde Zoon met Gloed van Liefde, een egodocument. Twee jaar later volgden Egbert Reitsma: architect en kunstschilder en Hemelsplein, een novelle over de zoektocht naar waarheid van econoom Jacob Walbeek. Maart 2014 verscheen De rots van Calpe, waarvan nog datzelfde jaar een tweede druk verscheen. In datzelfde jaar werd Glow of Love bij America Star Books gepubliceerd. In juni 2015 kwam De illusie van de zelfbepaling uit, een bundeling van filosofische essays; prof. dr. Frans Jacobs schreef het voorwoord. Onlangs (september, 2018) kwam de novelle Villa Minerva - Kroniek van een dagboekschrijver, uit bij Brave New Books. Maart 2020 verscheen het essay Kabinet van Heidegger.