Een bijzonder vertrouwen

genoom

Het was vandaag opnieuw mooi fietsweer. Ik prijs de dag dat ik stopte met werken, terwijl ik leuk werk had. Als ik het gejakker op de Nederlandse wegen zie, denk ik: dat is godzijdank niet meer nodig. Het grote voordeel van het fietsen is dat je een lege kop krijgt en goed – hoe gek het misschien mag klinken – kan nadenken. Ik zit met fikse puzzels in mijn maag, het gaat over een boek dat vermoedelijk in 2016 zal verschijnen. Het is een roman. Al het materiaal is er. Iedere keer denk ik dat ik de sleutel in handen heb en al na enige tijd blijkt dit tevergeefs. Toch gaat het lukken, een bijzonder vertrouwen zegt me dat. Ik heb eens een bekend en gevierd schrijver horen zeggen: dat het schrijven van een roman niet zo iets is als een spijker in de muur slaan. Een knol van een waarheid, ik kan er inmiddels over meepraten. Geduld oefenen, elke dag gestadig doorwerken gecombineerd met slim fietsen en toeslaan op bijzondere momenten moet de oplossing dichterbij brengen.

Over Bram Zoon

Bram Zoon komt uit een gezin van zeven jongens en een meisje. Hij studeerde bedrijfs- en organisatiekunde in Rotterdam (EUR) en Utrecht (Master of Management Change). In december 2010 debuteerde Zoon met 'Gloed van Liefde', een egodocument. Twee jaar later volgden 'Egbert Reitsma: architect en kunstschilder' en 'Hemelsplein', een novelle over de zoektocht naar waarheid van econoom Jacob Walbeek. In 2014 verscheen 'De rots van Calpe', waarvan nog datzelfde jaar een tweede druk verscheen. In juni 2015 kwam 'De illusie van de zelfbepaling' uit, een bundeling van filosofische essays; prof. dr. Frans Jacobs schreef het voorwoord. Medio 2018 verschijnt 'Villa Winerva' (novelle) en bereidt hij een publicatie over het denken van Martin Heidegger (De omkering naar het Zijn) voor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.