In dankbare herinnering

Maandag 26 juni 2017 is onder overweldigende belangstelling afscheid genomen van mijn goede vriend en gangmaker

Dirck Hogetoorn

(Purmerend, 4 augustus 1959 I † Amsterdam, 19 juni 2017)

Dirck leerde ik kennen in de periode dat het Velodrome te Amsterdam een semi-overkapping kreeg. Hij was een jonge maar gedreven gangmaker en ik een renner die (nog) goed ‘vooruit kon’ achter de derny.

 

Vanaf het moment dat wij elkaar ontmoetten sloten we een verbond om een aantal goede derny-races te rijden en te winnen. Nooit heb ik op hem een tevergeefs beroep gedaan, als ik wilde in- of uit rijden en trainen stond Dirck altijd – belangeloos – voor me klaar. Zijn toewijding voor onze zaak en missie was bijna grenzeloos. Ik ben hem veel dank verschuldigd. Nu overheerst de pijn, de ontzetting en het verdriet door dit gedwongen en onherroepelijke afscheid.

Een van de eerste dingen waar wij op trainden was het trappen van een grote versnelling, één die niemand van de concurrentie dorst te rijden. Toen we die goed rond kregen, gingen we ook op snelheid oefenen. Mecanicien Jan van Vliet legde bij wedstrijden altijd een doek over de ketting, zodat de concurrentie niet kon zien wat wij hadden gestoken. Wij wonnen onder meer de omlijstingswedstrijd van de master zesdaagse van Amsterdam, het derny kampioenschap van Amsterdam (allebei in 2000) en de voorjaarscompetitie (2001).

Dirck, ik wens je voorspoed en zegen op je reis door de eeuwigheid. Ik zal je nooit vergeten.

Carla, ik wens jou, Gregor, Olaf en Floor en hun partners veel sterkte en liefs in de komende tijd.

© Bram Zoon (2017)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Over Bram Zoon

Bram Zoon komt uit een gezin van zeven jongens en een meisje. Hij studeerde bedrijfs- en organisatiekunde in Rotterdam (EUR) en Utrecht (Master of Management Change). In december 2010 debuteerde Zoon met Gloed van Liefde, een egodocument. Twee jaar later volgden Egbert Reitsma: architect en kunstschilder en Hemelsplein, een novelle over de zoektocht naar waarheid van econoom Jacob Walbeek. Maart 2014 verscheen De rots van Calpe, waarvan nog datzelfde jaar een tweede druk verscheen. In datzelfde jaar werd Glow of Love bij America Star Books gepubliceerd. In juni 2015 kwam De illusie van de zelfbepaling uit, een bundeling van filosofische essays; prof. dr. Frans Jacobs schreef het voorwoord. Onlangs (september, 2018) kwam de novelle Villa Minerva - Kroniek van een dagboekschrijver, uit bij Brave New Books. Maart 2020 verscheen het essay Kabinet van Heidegger.